Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/cellfood.nu/public_html/sam-e.php:22) in /var/www/cellfood.nu/public_html/sam-e.php on line 23

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/cellfood.nu/public_html/sam-e.php:22) in /var/www/cellfood.nu/public_html/sam-e.php on line 23

Cellfood SAM-e med S-adenosylmethionin är humörhöjande, stöder broskbildning i leder, förebygger och lindrar artros, hjälper levern med avgiftning och att återhämta sig efter skador. - Cellfood Original, världens mest sålda kostillskott med syre, en unik, patenterad formel.


Go to content

Main menu:


Cellfood SAM-e


 

Cellfood SAM-e (S-Adenosyl-Metionin) är ett kostillskott som innehåller flytande S-adenosylmetionin.

S-adenosylmetionin förekommer naturligt i kroppen och kan produceras av människokroppen och andra levande varelser. Substansen har en nyckelroll som påverkar mer än 100 komplexa biokemiska processer i kroppen.

Kroppens egen produktion av S-adenosylmetionin kan minska med ålder, stress eller sjukdom, och kan då behöva tillsättas utifrån.

S-adenosylmetionin har många funktioner i kroppen. bl. a  är det verksamt i produktionen av Serotonin, underhåll av ledbrosk, kroppens egen smärtlindring och är även en viktig ingrediens för leverns självrensning.S-Adenosyl-Metionin är kroppens egen humörbalanserare och smärtlindrare
Kroppen eget S-adenosylmetionin är verksamt i bl. a. följande kroppsprocesser:

  • lindra smärta

  • hjälpa till vid förnyelse och underhåll av brosk

  • reglera serotoninnivårena

  • bistå levern med självrening fråntoxiner


S-adenosylmetionin har rönt stor uppmärksamhet eftersom det är milt smärtstillande, utan de bieffekter som uppvisas av värktabletter med ibuprofen och acetaminofen (t.ex. Treo, Ipren, Aspirin), så kallade NSAID-medel (non-steroidal antiinflammatory drugs) och ett flertal vanliga antidepressiva medel, t.ex. skador på mage och tarmar, nedsatt sexualfunktion, illamående och torr mun.

Vid tillskott av 
S-adenosylmetionin kan det ta 1-2 veckor innan man märker någon effekt, vad gäller smärtlindring är detta betydligt långsammare än NSAID:er, men den humörhöjande effekten är ofta snabbare.


Så här fungerar det:
S-adenosylmetionin hjälper kroppen att producera och reglera hormoner, cellmembran och neurotransmittrar som påverkar humöret.
S-adenosylmetionin är också aktivt i kroppens process att  bygga upp brosket i lederna, och att producera glutation (GSH) som levern behöver för att avlägsna gifter från kroppen och skydda sig från skador.

När vi är unga, och friska, kan kroppen oftast  tillverka allt SAM-e den behöver. Men med åldern kan det hända att kroppens förmåga att upprätthålla tillräckliga nivåer minskar. Även depressioner och brist på B-vitaminer eller metionin inverkar negativt på den naturliga SAM-e-produktionen.

En bra diet och tillskott av B-vitaminer kan hjälpa kroppen att utnyttja 
S-adenosyl-metionin effektivt, men är inte till så stor hjälp om man har för  låga nivåer av S-adenosylmetionin.

1. Humörhöjande
S-adenosylmetionin fungerar genom att donera sin metylgrupp till CNS-receptorer som i sin tur ökar produktionen av de humörhöjande neurotransmittrarna serotonin, dopamin och norepinefrin.
De antidepressiva effekterna av S-adenosylmetionin är dokumneterade. 

2. Främjar återbyggande och underhåll av ledbrosk vilket kan ha en positiv effekt på artros
S-adenosylmetionin stöder absorption av sulfatgrupper i glykoproteiner som hjälper kroppen att bevara brosk och på så sätt skydda lederna. Biprodukter i absorptionsprocessen är cystein och glutation som verkar antiinflammatoriskt och smärtstillande.

3. Antiinflammatoriskt och smärtstillande
Nästan 300 000 svenskar (2001) behandlas kontinuerligt med receptföreskrivna NSAID:er (samma typ som Treo, Ipren m.fl.) i starka doser för att lindra smärta, bland annat från artros i leder.
Detta kan vare en effektiv och nödvändig smärtlindring, men långvarig användning av NSAID:er kan ge förödande bieffekter såsom blödande magsår och perforation i mage och tarm. Patienter som långvarigt behandlas med NSAID:er löper tre gånger högre risk än andra att drabbas av magsår.
Det finns information som pekar på att kanske så många som 100 personer avlider varje år i Sverige på grund av skador orsakade av långvarig NSAID-användning.
Kliniska studier omfattande mer än 22 000 patienter tyder på att S-adenosyl-metionin kan vara effektivt vid behandling av smärta och inflammation, och detta utan bieffekter på matsmältningsapparat eller sexualfunktion, eller besvär med torr mun eller illamående.

4. Hjälper levern
S-adenosylmetionin stöder leverns GSH-produktion; ett ämne som i huvudsak ansvarar för att bortföra farliga gifter från kroppen. Eftersom levern ständigt brottas med gifter är en tillfredsställande mängd GSH kritisk för leverns överlevnad. Om levern blir överbelastad av gifter kan den inte producera tillräckligt med GSH och kan då skadas. S-adenosylmetionin är en nödvändig komponent vid GSH-produktionen.

Allt Innehåll i Celllfood SAM-e:
Flytande S-adenosylmetionin (72mg /dos) och Cellfood (patenterad blandning av 129 mikronäringsämnen och syre)
Övrigt innehåll: renat vatten, upplöst syre, glycerin.


Bruksanvisning:
Vuxna: Ta 10 droppar direkt i munnen och svälj, 2 gånger om dagen - vid uppvaknandet på morgonen och alldelse före sänggåendet på kvällen. 

Varning: Förvara utom räckhåll för barn. Gravida och ammande kvinnor, personer diagnostiserade med bipolära problem eller serotoninsyndrom, eller som använder antidepressiva medel eller står under läkarvård, bör rådgöra med sin läkare före användning. Observera också att Cellfood SAM-e är ett kosttillskott och innehåller som sådant inte medicinskt verksamma mängder SAM-e. 

Cellfood SAM-e är inte en medicin och ersätter inte läkemedel eller läkarvård. Vi påstår inte att produkten kan bota eller läka några sjukdomar eller ohälsotillstånd. Den ersätter heller inte vanlig föda, utan ska ses som ett komplement till en normal, balanserad kost. Överskrid inte rekommenderad dos.
Klicka för större bild
Flytande SAM-e

1 droppflaska räcker 30 dagar
Cellfood SAM-e
1 st 399 kr
3 st 1098 kr (99 kr rabatt!)
Antal:
 
 
Back to content | Back to main menu